Over Smepro

IJzersterk in flexibiliteit
Hoe staalhard het eindproduct ook moet zijn, Smepro is in staat via gerenommeerde toeleveranciers smeed- en gietstukken te leveren in zowel ruwe, voorbewerkte, kompleet op tekeningsmaten bewerkte of zelfs in geassembleerde uitvoering. Of het nu gaat om de materiaal- of de leverancierskeuze, de kwaliteitseisen, bewerkingen of “Just in time” leveringen u houdt met Smepro alle opties in de hand. Onze deskundigheid en ons wereldwijde netwerk van leveranciers geeft u de mogelijkheid te kiezen voor de oplossing die optimaal bij u past.

Specialistisch smeed- en gietwerk
Smepro levert giet- en smeedwerk in alle standaard staal-, roestvast en duplex-, nikkel- en nikkelbasis legeringen alsook in door u gewenste materiaalspecificaties voor gietstukken. Smeedstukken worden vervaardigd als vrijvorm- en in matrijsgesmede uitvoering. Voor gietstukken geldt vervaardiging volgens elk gangbaar procedé. Levering kan plaatsvinden in stuksgrootte van 1 of enkele stuks tot kleine en middelgrote series. Na de fabricage van de stukken vinden vanzelfsprekend de vereiste warmtebehandelingen en keuringen plaats.

Controle op kosten en kwaliteit
Ons internationale netwerk van hooggekwalificeerde leveranciers verzekert u van een resultaat dat exact voldoet aan uw eisen. Door onze intensieve betrokkenheid bij het productieproces houdt Smepro voortdurend controle op de kwaliteit en de voortgang. Die zorg gaat door tot en met de punctuele levering van uw product volgens de leveringsstrategie, welke het beste aansluit bij uw werkproces: directe levering volgens uw wens of vanuit ons magazijn, of in consignatie.

Kennis van uw markt
Smepro is al tientallen jaren een solide partner voor (inter-) nationale afnemers in onder meer de petrochemie, olieraffinage, olie en gaswinning, nucleaire industrie, pelleteerindustrie, scheepsbouw, railbouw, apparatenbouw, kranenbouw en grondverzet. Bedrijfstakken waar de hoogst mogelijke eisen worden gesteld aan gesmede en gegoten onderdelen en aan de betrouwbaarheid van leveranciers. Smepro kent de markten en ondersteunt haar klanten proactief bij het behalen van een optimaal resultaat.

Toegewijde partner voor een optimaal eindresultaat
Smepro is een familiebedrijf met decennia aan ervaring in de productie van giet- en smeedstukken. Sinds de oprichting in 1980 werken 2 generaties onophoudelijk aan duurzame relaties met zowel onze afnemers als leveranciers. De markten waarop onze klanten actief zijn, kennen we dus door en door. Bovendien beschikt Smepro over diepgaande kennis van materialen en productietechnieken van het smeden en het gieten van zowel in zand- als machinaalvorm- en precisiegieten. Deze deskundigheid maakt van Smepro een gedreven partner waarmee u een optimaal eindproduct kunt realiseren.

Efficiënt samenwerken vereist korte lijnen en een persoonlijk contact
Bij Smepro wordt elke aanvraag dan ook beheerd door één toegewijde medewerker/ster. U heeft derhalve één aanspreekpunt vanaf het voorleggen van een aanvraag tot en met de uitlevering van uw opdracht. Uw accountmanager is steeds volledig op de hoogte. Hij of zij denkt al in een vroeg stadium met u mee over hoe uw wensen en eisen zo efficiënt mogelijk kunnen worden gerealiseerd. Met onze kennis van zaken en flexibele opstelling blijkt vaak meer mogelijk dan u denkt!

Hecht netwerk van internationale producenten
Smepro weet precies welke producenten uw specificaties optimaal kunnen realiseren. Door  decennialang te investeren in ons netwerk, hebben wij een wereldwijd bestand opgebouwd van leveranciers waarvoor wij onze hand in het vuur durven steken. Wij onderhouden intensief persoonlijk contact en houden permanent toezicht op de productieprocessen en kwaliteit. Alle leveranciers zijn minimaal ISO-gecertificeerd en sommigen met extra kwalificaties zoals voor de levering van onderdelen voor de Spoorwegen. Ondanks deze kwalificaties worden te leveren onderdelen voor aflevering via ons magazijn nogmaals aan een inspectie te onderwerpen.         

Wij leveren aan de volgende industrieën: